هنرمندان تاریخ نگاران هوشمندی هستند که با ثبت وقایع تاریخی حوادثی که در اطراف ما رخ میدهد و پس از مدتی به فراموشی سپرده میشود را با پیوست دادن به طرح و نقش و رنگ در دیوارهای بلند تاریخ نصب میکنند تا از گزند نسیان و آنها که تاریخ را به گونهای که دوست دارند مینگارند دور بماند، تا آیندگان با مشاهده این آثار هنری به دنبال چرایی آن باشند و حقایقی که حافظه کوتاه مدت تاریخ آن را محو میکند زنده نگه داشته و سرمشق راه موفقیتها و استقامت خود در برابر ناملایمات دانسته همیشه آن را مقابل نگاه جامعهی خود به نمایش بگذارند.
مسابقه هنرهای تجسمی حادثه ماندنی در پاسخ به نیاز جوانان فردای این سرزمین شکل گرفته که با عنایت بر لا اله الله ملک الحق المبین (و بدانند که خدا حقیقت آشکار است) شکل گرفته تا با دعوت از هنرمندان دلسوز و مسئولیت پذیر به ندای رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای مدظله العالی در خصوص ثبت هنرمندانه وقایع این روزها خصوصاً حادثه ماندنی شاهچراغ پاسخی عاشقانه داده و اجازه این را ندهد که این حادثه ماندنی به دست فراموشی سپرده شود.
موضوع مسابقه:
ثبت حادثه ماندنی شهادت هموطنان در حرم مطهّر حضرت احمدبنموسیٰ شاهچراغ. هنرمندان میتوانند با استفاده از تیترهای پیشنهادی یا مفاهیم آنها اقدام به طراحی آثار خود در قالب پوستر نموده و عنوان نمایشگاه را در پائین وسط اثر یا جایی که به جذابیت اثر هنری کمک بیشتری کند درج نمایند.
مضامین مسابقه:
شهدا، جانبازان، کودک، دشمن جانی، جنایت، فقط او نیست، پشت سر او هستند، تولید داعش، آنها گناهکارند، لعنت خدا بر این دهانهای دروغگو، دلهای سیاه، این جور عمل میکنند، آن جور حرف میزنند، درباره حقوق بشر، درباره حقوق زن، حرفشان این است عملشان آن است، یعنی منافق کامل، اینها در این قضیّهی شاهچراغ رسوا شدند.
تقویم اجرایی جشنواره:
- اعلام فراخوان و رو نمایی از پوستر فراخوان: ۲۵شهریور۱۴۰۳
- مهلت ارسال آثار: تا ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تمدید شد
- اعلام نتایج: اول آذر ۱۴۰۳
- ارسال آثار برای جشنواره تنها از طریق صفحه اختصاصی shahcheragh.iran-artist.com (توضیحات مربوط به چگونگی ارسال اثر در سایت درج گردیده)
- اهدا جوایز و برپایی نمایشگاه: همزمان با اخبار نتایج در اول آذر ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد
هر شرکت کننده حداکثر سه اثر میتواند ارائه نماید که یک اثر برای نمایشگاه انتخاب خواهد شد. آثار به صورت فایل PDF در ابعاد ۷۰×۵۰ با فورمت PDF و رزولیشن ۳۰۰dpi ارسال شود. فایل بنام هنرمند و عدد ۱/۲/۳ با حروف انگلیسی ذخیره شود. نام هنرمند فارسی یا انگلیسی به صورت عمودی با رنگ نزدیک به رنگ زمینه در سمت چپ پوستر حداکثر به ارتفاع دو سانت و فاصله نیم سانت از پایین و چپ پوستر درج شود. پس از انتخاب اثر برای شرکت در نمایشگاه به صاحب اثر اطلاع داده خواهد شد. آثاری که دیرتر از تقویم نمایشگاه دریافت شود به مرحله انتخاب آثار و داوری راه نخواهد یافت.
معرفی شورای سیاستگذاری:
اعضای شورای سیاست گذاری در تهران:
خانمها: دکترحمیده جعفری رِئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی دکترنسیم زارعیان ریاست دانشکده فنی و حرفه ای دختران دکترشریعتی
آقایان: سیدمصطفی زراوندیان دبیر شورای هنر مرکز هنر های تجسمی
آقایان : دکتربهرام زنگی ریاست موسسه صبا / دکترمجتبی آقای دکتر سیدبدرالدین احمدی عضو هیئات مدیره موسسه صبا دکتر محمدعلی روزبهانی
اعضای شورای سیاستگذاری در شیراز : مهندس شهریاراسدی عضو هیات علمی بخش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز مهندس مسعودعباسی عضو رسمی جهاد دانشگاهی استان فارس
مقررات جشنواره:
- دبیرخانه مجاز است در صورت نیاز و به اختیار، از فایلهای ارسالی در اسناد تبلیغی و ارتباطی مسابقه و نمایشگاه استفاده نماید.
- چنانچه نسبت به مالکیت معنوی آثار ارائه شده، هر نوع شکایتی از سوی دیگران مطرح شود، در صورت اثبات عواقب حقوقی ناشی از آن متوجه شرکت کننده خواهد بود. دبیرخانه در صورت برخورد با چنین موقعیتی در مدت مسابقه، میتواند اثر ارائه شده را یکجانبه حذف نماید.
- تمام حقوق استفاده از آثار برگزیده به برگزار کننده تعلق خواهد داشت.
- آثار پذیرفته شده با نظر هیأت داوری در نمایشگاهی به نمایش عمومی نهاده خواهد شد.
- تصمیم گیری درباره مواد پیش بینی نشده در این آیین نامه به عهده دبیرخانه خواهد بود.
جوایز:
- نفر اول: گواهی شرکت، لوح افتخار و ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال جایزه نقدی و تندیس
- نفر دوم: گواهی شرکت، لوح افتخار و ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال جایزه نقدی
- نفر سوم: گواهی شرکت، لوح افتخار و ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال جایزه نقدی
دبیر و هیأت داوران:
دبیر جشنواره:
جلال عطارزاده
هیئت داوری:
- مسعودنجابتی
- محمدرضادوست محمدی
- سیدمحمدبلادی فرد